Ett riktigt mumsigt recept för 4 personer!
4 bitar torskrygg ca 700 g (eller annan fast fisk)
8 skivor bacon
flingsalt och nymald svartpeppar
Rödvinssås:
1 hackad schalottenlök
1 liten morot i bitar
1 skiva bacon i småbitar
1 msk smör
2msk tomatpuré
2 dl rödvin
5 dl stark oxbuljong
3 msk maizenaredning
salt och nymald svartpeppar vid behov
1 nypa muscovadosocker el råsocker
1 tsk smör
Till servering:
stekt färskpotatis
gröna bönor, vaxbönor eller annan grönsak
Gör så här:
Börja med såsen. Fräs lök-, morot- och baconhacket i smör, utan att det bryns i en kastrull.
Rör i tomatpurén och låt det fräsa med i en minut.
Häll i vin och buljong. Låt koka ihop tills hälften återstår (utan lock).
Sila bort lökfräset. Låt såsen koka upp på nytt och red av med Maizenan. Smaka av med salt, svartpeppar och socker. Klicka i litet smör och håll varmt.
Vira 2 skivor bacon runt varje fiskbit. Fäst med tandpetare. Grilla ca 8-10 minuter runt om på medelvärme. Går bra i stekpanna också!
Stek den kokta färskpotatisen.
Servera med såsen, potatisen och någon grön grönsak.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar